Moderator
Proszę o szczerą odpowiedz na zadane pytanie jak i wybranie sensownej wysokości składki biorąc pod uwagę ile prów potraficie uzbierać przez okres jednego tygodnia.
Składki oczywiście zostaną przeznaczone na zakupy klanowych gratów. Setów na oblegi, szczęście i może jeszcze inne ciekawe rzeczy na wyprawy lub ekspedycje. Ale to już omówimy jak się okaże jak idzie zbieranie składek.
Pozdrawiam
Cukierasek - Skarbnik
Nowicjusz
1k na tydzień - to jasne
według mnie powinno być bez składek, tak jak od początku istnienia DA, a jak bedziemy chcieli cos kupic to wtedy wartość dzielimy na członków klanu i wtedy mamy np 3dni na spłacenie
myśle że kazdy zawsze jakąś liczbe pr trzyma i byłby w stanie to zapłacić, a jeśli nie to ewentualnie pożyczyłby od kogos kto ma dużo
przykład: jesli cos kosztuje 300k to na 30 członków jest to po 10k - chyba realna wartość do oddania
a 300k to naprawde dużo i myślę ze nawet nie dojdzie do takich sum, wiec tym bardziej bedziemy mieli pr na mniejszą składke
Na R3 w klanie mieliśmy składki co tydzien. wysokość zalezała od punktów tzn do 50 punktów była to liczba punktów razy 10 a od 50 punktów stała wysokość np 1k. mysle że taka opcja byłaby dobra i umożliwiłaby każdemu bez zbędnego wysiłku uzbierac punkty. Wiadomo, że ci co maja mniej punktów jest im trudniej zebrac 1k ale potem to juz standart ze na dzien sie zbiera 1k.
Moderator
Była próba składki takiej jak mówi Mitashi ale 20k zbieram już drogi tydzień i jeszcze nie dała mi połowa osób wiec takie coś odpada.
Po drogie kto ma tyle prów żeby zapłacić a potem zbierać od klanu?